Tüntetés

2024.03.13. 08:44

Újabb tüntetést tartanak szerdán Bukarestben a taxisok

Forrás: Adi Iacob / HotNews

Agerpres

Újabb tüntetést tartanak a taxisok szerdán Bukarestben az internetes fuvarmegosztó cégekével azonos jogokat követelve. A taxivállalatok munkáltatói szövetsége (ANPOTRT) által szervezett megmozdulásra több mint négyezer résztvevőt várnak szerte az országból. Az Alkotmány (Constituţiei) térre meghirdetett tüntetés a tervek szerint 9 órától 18 óráig tart.
Az ANPOTRT közleményében hangsúlyozták, az elmúlt egy évben a taxisokat képviselő egyesületek több ízben is felhívták a központi és a helyi hatóságok figyelmét, hogy a fuvarmegosztó cégek tisztességtelen versenyelőnyben vannak hozzájuk képest, és az alternatív személyszállítási tevékenységet szabályozó jogszabály módosítását követelik. Emlékeztettek, követeléseiket a kormányhoz, a szállításügyi minisztériumhoz és a parlamenthez is benyújtották, egyeztetéseken vettek részt a kormánynál és a parlamentnél is, több nagyszabású tüntetést szerveztek Bukarestben és az ország más városaiban, majd több kollégájuk is éhségsztrájkba kezdett.
Rámutattak, a szállításügyi minisztérium közvitára bocsátotta a 2019/49-es sürgősségi rendeletet módosító tervezetet, amelybe belefoglalták a taxivállalatok több javaslatát, néhány általuk fontosnak tartott követelés azonban továbbra sem teljesült, ezért folytatják a tiltakozásokat. A szerdai tüntetésen a Romániai Fuvarozók Szövetségének (COTAR) tagjai is bejelentették részvételüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában