Módosítás

2024.03.29. 18:23

Tantervi reformra készül a tanügyminisztérium

Agerpres

A tanügyminisztérium dolgozik a középiskolai kerettanterv reformján, és miután a javasolt módosításokat közvitára bocsátják, az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is elvégzik a szükséges kiigazításokat - jelentette ki pénteken Ligia Deca.
A tanügyminiszter egy nagyszebeni sajtótájékoztatón beszélt a témáról. Arról faggatták az újságírók, hogy meglátása szerint az országos képességfelmérő gyenge eredményei összefüggésbe hozhatók-e azzal, hogy más európai országokhoz képest túl zsúfolt a tananyag. Ligia Deca elmondta, a minisztérium szakemberei vizsgálják a gyenge próbavizsga-eredmények okait, és az egyik következtetésük az, hogy nem jut idő az ismeretek elmélyítésére, rögzítésére és az ismétlésre.
Beszámolt arról is, hogy a tantervi reformot a középiskolai tantervvel kezdik, erre ugyanis "régóta ráfér a frissítés". Miután az erről szóló tervezetet közvitára bocsátják, módosítanak az általános iskola 5-8. évfolyama és az elemi osztályok kerettantervén is - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában