Próbavizsga

2024.03.06. 09:15

Szerdán a választott tantárgyból próbaérettségiznek a végzősök

Illusztrációk

Forrás: Pexels

Agerpres

A választott tantárgy írásbeli vizsgájával folytatódik szerdán a próbaérettségi. Ez a próbavizsga-sorozat harmadik napja, miután hétfőn román nyelv és irodalomból, kedden pedig a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáztak a tanulók. Csütörtökön anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok tudását. A próbaérettségi eredményeit március 15-én teszik közzé.
A próbaérettségit mintegy 1320 tanintézetben szervezik meg, a vizsgasorozatra több mint 146 ezer tanuló iratkozott fel. A vizsgák egységesen 9 órakor kezdődnek, a diákoknak legkésőbb fél 9-re a teremben kell lenniük. A dolgozat megírására a tételek kiosztásától számítva három óra áll a próbaérettségizők rendelkezésére. Az oktatási minisztérium szerint a felmérés eredményei alapul szolgálnak a diákok iskolai teljesítményének növeléséhez. A próbaérettségin kapott osztályzatot nem lehet megóvni, a jegyek csak egyéni kérésre kerülnek be a naplóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában