Film

2024.03.25. 15:33

Semmelweis – az anyák megmentője Erdélyben még mindig népszerű!

Fotó: Nagy Noemi

Közlemény

Továbbra is műsoron tartják a Semmelweist, az anyák megmentőjéről készült filmet a romániai mozik, ugyanakkor az alkotást A Vándormozi is elviszi falura és városra egyaránt. Koltai Lajos rendező filmje a január 28-i, marosvásárhelyi díszbemutató óta a mozikban és A Vándormozi által megvalósított vetítéseken már 31.038 nézőhöz jutott el. A Semmelweis vetítéseinek szervezésében továbbra is oroszlánrészt vállal a Studium Prospero Alapítvány. 
Az erdélyi magyar orvos-, gyógyszerész- és művészképzés háttérintézménye dr. Vass Levente irányítása alatt, A Vándormozival karöltve újabb és újabb helyszíneken, kisebb és nagyobb településeken segíti a film bemutatását és Semmelweis Ignác nevének, illetve munkásságának széles körű megismertetését.
Legközelebb március 26-án Korondon, 27-én Erdőszentgyörgyön, 28-án pedig Somosdon látható a Semmelweis! A Vándormozi karaván húsvét után folytatódik, ...mert a magyar film érték és a mozi közösségi élmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában