Napi cukiság

2024.03.13. 13:19

Premier a konstancai delfináriumban: először született életképes delfinborjú

Forrás: Facebook/Delfinariu Constanța

Agerpres

Megszületett az első életképes delfinborjú a konstancai delfináriumban - jelentette be szerdán az intézmény vezetősége.
Ioan Mihai Nache, a konstancai természettudományi központ igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a premierről. 'Romániában először történik meg, hogy fogságban életképes delfinborjú születik' - magyarázta.
Az igazgató hozzátette, egyelőre nem ismert az újszülött delfinborjú neme, mert az anyadelfin nagyon óvja kicsinyét, és harminc napon át nem is engednek idegeneket a közelébe.
A fióka március 8-án született, és a delfinárium alkalmazottainak is meglepetést okozott. Angelica Curlişcă, a delfinárium vezetője azt mondta, a delfinborjúnak egyelőre nincs neve, csak 'bébiként' emlegetik. 'A kicsi most tanul helyesen úszni, enni és megvédeni magát' - számolt be Curlişcă.
A konstancai delfináriumba három nőstény delfint és egy hímet szállítottak át a Ukrajnából egy állatmentő akció keretében. A delfinborjú anyja a konstancai létesítmény állata, Chen-chen, apja pedig az Ukrajnából átmenekített hím.

Forrás: Facebook/Delfinariu Constanța

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában