Támogatás

2024.03.13. 15:33

Pauliuc: Románia szerepének elismerését jelentené Klaus Iohannis jelenléte a NATO élén

Agerpres

A szenátus védelmi bizottságának elnöke, Nicoleta Pauliuc szerdán kijelentette, hogy támogatja Klaus Iohannis jelölését a NATO főtitkári posztjára.
A parlamentben nyilatkozó politikus kifejtette, hogy az ukrajnai háború körülményei között a román államfő jelenléte az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének élén 'rendkívüli dolog' lenne Románia és a keleti szárny valamennyi országa számára.
'Iohannis elnök megválasztása erre a posztra azt jelentené, hogy Románia megkapja a neki járó szerepet ebben a politikai-katonai szövetségben. (...) Az összes román állampolgár számára megtiszteltetés lenne, ha Románia elnöke egy ilyen tisztséghez jutna' - mondta Pauliuc.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora emlékeztetett arra, hogy a NATO főtitkárának megválasztásához konszenzusra van szükség a tagállamok között.
Arra a kérdésre, hogy az államfő mivel érdemelné ki ezt a tisztséget, Pauliuc így válaszolt: 'Sokkal jobban ismeri a NATO-val és az Európával szembeni fenyegetéseket'. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában