Schengen

2024.03.14. 17:59

Negrescu: Lehetőség van arra, hogy az év végéig döntés szülessen Románia teljes körű schengeni csatlakozásáról

Illusztráció

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Lehetőség van arra, hogy az év végéig döntés szülessen Románia teljes körű schengeni csatlakozásáról, de ehhez Bukarestnek be kell bizonyítania, hogy képes megfelelni a követelményeknek - jelentette ki csütörtökön Strasbourgban Victor Negrescu.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) európai parlamenti képviselője egy román újságírókkal tartott sajtóbeszélgetésen emlékeztett arra, hogy Románia március 31-től a légi és a vízi közlekedésben csatlakozik a schengeni övezethez. „Be kell bizonyítanunk, hogy ezt a lépést megfelelően elő tudjuk készíteni” - jelentette ki.
A politikus cáfolta az Európai Néppárt (EPP) elnökének Manfred Webernek azt a korábbi kijelentésé, miszerint az osztrák szocialisták ellenzik Románia teljes körű schengeni csatlakozását. Felidézte, hogy az Európai Szocialisták Pártja (PER) korábban egy határozatot is elfogadott Bukarest támogatásáról ezen a téren, és ezt Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) is megszavazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában