Vizsgálat

2024.03.04. 15:45

Ligia Deca várja a tanfelügyelőségtől a diáktársai által szexuálisan bántalmazott gyermek ügyében folytatott vizsgálatok eredményeit

Forrás: Facebook/Ligia Deca

Agerpres

Az oktatási minisztérium hétfői közlése szerint Ligia Deca tárcavezető felszólította a bukaresti tanfelügyelőséget, hogy továbbítsa minisztériumnak a két diáktársa által állítólag szexuálisan bántalmazott gyermek ügyében zajló vizsgálat következtetéseit.
'Az erőszak, a zaklatás és a bántalmazó magatartás összeegyeztethetetlen az egészséges és biztonságos iskolai környezettel' - idézte a közlemény Decát. A miniszter emlékeztette a tanintézeteket arra a kötelezettségükre, hogy iskolai erőszak esetén tegyék meg a jelenség kezelésére előírt eljárásban rögzített lépéseket.
A közlemény szerint a minisztérium képviselője hétfőn délelőtt a bukaresti tanfelügyelőség képviselőivel együtt felkereste azt az iskolát, ahol az állítólagos eset történt. Az ügyben a fővárosi ügyészség vizsgálódik.
A tanfelügyelőség korábban közölte, hogy a munkatársai ellenőrzéseket tartanak a Nicolae Titulescu Iskolában a diáktársai által állítólag szexuálisan bántalmazott gyermek ügyében. A délelőtt folyamán több felháborodott szülő gyűlt össze a tanintézet udvarán.
Sorin Ion oktatási államtitkár az AGERPRES-nek elmondta, hogy nap folyamán a főtanfelügyelővel együtt elkísérte az ellenőrző bizottságot az érintett iskolába. Hozzátette, hogy az ügyészségi nyomozásra való tekintettel részleteket nem közölhet.
Az államtitkár magyarázata szerint a minisztérium csak azt ellenőrizheti, hogy a tanintézet betartotta-e az iskolai erőszak kezelésére vonatkozó eljárást. 'Nem azért mentem oda, hogy személyes nyomozást végezzek' - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában