Tervezet

2024.03.29. 18:52

Közvitára bocsátotta az oktatási minisztérium az iskolai erőszak leküzdéséről szóló országos tervet

Agerpres

Közvitára bocsátotta az oktatási minisztérium az iskolai erőszak leküzdéséről szóló országos tervet, amellyel a cél "biztonságos, befogadó és támogató környezetet biztosítani az iskolai közösség valamennyi tagja számára".
A szaktárca pénteki közleménye szerint a terv kitér az óvodások/iskolások egymás közötti, illetve a tanárokkal és más iskolai alkalmazottakkal szembeni agresszív viselkedésére, valamint a személyzetnek az óvodásokkal, iskolásokkal szembeni erőszakos viselkedésére is.
Az országos terv célul tűzi ki az erőszak megelőzését, az iskolai közösség jóllétének és kohéziójának előmozdítását, az erőszakos esetek számának csökkentését, az ilyen esetek kezelésének javítását, az áldozatok hatékonyabb támogatását, az elkövetők rehabilitációjának segítését, valamint az iskolai alkalmazottak erőszak-megelőzéshez szükséges készségeinek és képességeinek fejlesztését.
A terv a következő három évre szól, de a megfigyelő és értékelési mechanizmusok adatai alapján évente lehet módosítani, javítani rajta - szögezték le a szaktárca illetékesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában