Tudnivalók

2024.03.29. 16:32

Környezetvédelmi miniszter: Az üzletek kötelesek lesznek átvenni a csomagolóanyagot, ha a visszaváltó automata nem működik

Agerpres

Kötelezni fogják az üzleteket, hogy a visszaváltó automata meghibásodása esetén vegyék át az italcsomagolást, és fizessék ki a vásárlónak az 50 banis betétdíjat - nyilatkozta pénteken a környezetvédelmi miniszter.
Mircea Fechet egy szakkonferencián rámutatott, jómaga minden hétvégén használja a betétdíjas visszaváltási rendszert, de eddig soha nem fordult elő vele, hogy a visszaváltó automata ne működjön.
A tárcavezető ugyanakkor elmondta, dolgoznak egy határozattervezeten, amely szerint ha a visszaváltó automata valamilyen ok miatt nem működik, az adott üzletnek át kell vennie a csomagolóanyagot, a betétdíjat pedig vagy visszaadják a vásárlónak készpénzben, vagy levonják a vásárlás összegéből.
Arra a felvetésre, miszerint a betétdíjas rendszer ellenére sokan továbbra is a szemétbe dobják a visszaváltható csomagolóanyagot, Fechet azt mondta, a külföldi nagyvárosok példája is igazolja, hogy az eldobott csomagolóanyagokat rövid időn belül összegyűjtik olyanok, akiknek szükségük van a betétdíjra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában