EPP-kongresszus

2024.03.06. 16:49

Kelemen Hunor: a szélsőségek azért erősödnek, mert a polgárok cserben hagyva érzik magukat

Forrás: Facebook/Kelemen Hunor

Fotó: Gönczy Tamás

Agerpres

A szélsőséges jobb- és baloldali erők azért erősödtek meg, mert sok polgár úgy érzi, hogy cserben hagyták őket - jelentette ki szerdán Kelemen Hunor.
A Digi24-nek nyilatkozva az RMDSZ elnöke kifejtette: vissza kell adni az emberek reményét abban, hogy 'Európa a legjobb hely a Földön', illetve abban, hogy megőrizhető az Európai Uniónak az utóbbi tíz évben egyre halványuló jelentősége.
Az Európai Néppárt bukaresti kongresszusán jelenlévő politikus emlékeztett arra, hogy az EPP tíz éve vezeti az EU-t, ami azt jelenti, hogy felelős a mai helyzetért. 'Nem háríthatjuk ezt a felelősséget a polgárokra. Ha egy néppárti politikus az EU tíz éve tartó irányítása után a polgárokra haragszik, akkor haza kell küldeni. Be kell ismernünk, hogy nekünk is van felelősségünk (...)' - nyilatkozta Kelemen.
A szélsőséges pártok előretörését az RMDSZ elnöke azzal magyarázta, hogy sok polgár cserben hagyva érzi magát. 'Ha nem támaszkodhatnak a fősodratú pártokra, az EPP-re, a szocialistákra és a többi pártra, akkor ezek a polgárok más vezetőket, más politikai pártokat fognak keresni, és ez nem jó' - fogalmazott a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában