EPP-kongresszus

2024.03.07. 15:43

Iohannis: Az Európai Unió és a NATO nem vetélytársak

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Az Európai Néppárt (EPP) bukaresti kongresszusán tartott csütörtöki beszédében Klaus Iohannis kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO nem vetélytársak. Az államfő a béke kontinensének nevezte Európát. Szerinte emlékeztetni kell a polgárokat arra, hogy „mindannyian a történelem eddigi legnagyobb biztonsági garanciáiból részesülnek”, illetve arra, hogy az Európai Unió és a NATO pragmatikusan kiegészítik egymást.
Iohannis kifejtette, hogy az európai intézményekbe vetett bizalom azért is csökkent, mert a politikai osztály folyamatosan távolodik a polgároktól. Arra intette a kongresszus küldötteit, hogy hallgassák meg figyelmesen a választókat és ismerjék meg az aggodalmaikat. „A politikai tanácsadás leghatékonyabb módszere az emberek érzelmeire és elvárásaira való odafigyelés” - jelentette ki.
Hangsúlyozta, hogy különösen a fiatalok szeretnék közelebb érezni magukat a politikai osztályhoz és az Európai Unióhoz. „El kell nyernünk a bizalmukat, mert szükségünk van a lelkesedésükre és kreativitásukra. Nekik pedig konkrét cselekvésre van szükségük. A fiatalok nem szentimentalizmusra vagy gépies szólamokra, hanem megoldásokra várnak” - fogalmazott beszédében Iohannis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában