Kovászna megye

2024.03.26. 10:27

FRISSÍTÉS | Három jármű, köztük egy 15 gyereket szállító iskolabusz balesetezett, nem sérültek meg gyerekek

Forrás: ProTV

Agerpres

Nem sérültek meg gyerekek abban a kedd reggeli Kovászna megyei balesetben, amelyben egy iskolabusz is érintett volt - számolt be a Kovászna megyei rendőrség.
Közleményük szerint 8 óra 45 perc körül kaptak értesítést a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton, Kézdialbis (Albiş) térségében történt balesetről. Ezt egy 53 éves sofőr okozta, aki Réty irányából Kézdivásárhely felé haladva a 12-es országúttal való kereszteződésnél úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget egy Kézdivásárhely irányából Réty felé tartó haszonjáműnek, amelyet egy 39 éves férfi vezetett. Összeütközésük után a két gépkocsi a 12-es jelzésű községi úton várakozó iskolabusznak csapódott, amelyben 14 gyermek tartózkodott.
A rendőrség közlése szerint a balesetben érintett személyek - négy felnőtt és 14 gyerek - egyike sem szorult kórházi kezelésre. A négy felnőtt sérüléseit a helyszínen ellátták a mentősök, a gyermekeket pedig egy másik mikrobusz szállította iskolába.
A három sofőr alkoholtesztje negatív volt. A balesetet okozó 53 éves férfi jogosítványát a vizsgálatok idejére felfüggesztették.

***

Három jármű, köztük egy 15 gyereket szállító iskolabusz balesetezett kedden reggel Kovászna megyében - közölte a Román Rendőrség közlekedési tájékoztató központja.
Az Infotrafic szerint a baleset a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton történt, Kézdialbis (Albiş) térségében.
Az eddigi információk szerint a balesetben az egyik jármű sofőrje sérült meg, de eszméleténél van, a mentős csapatok felmérik az állapotát.
Az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták a forgalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában