Ünnepség

2024.03.29. 13:13

Felavatták a temesvári repülőtér új nemzetközi terminálját

Agerpres

Felavatták pénteken a temesvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér új indulási terminálját. Az eseményen Marcel Ciolacu miniszterelnök, Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter és Nicolae Ciucă szenátusi elnök is részt vett.
A kormányfő az avatóünnepségen rámutatott, több mint 30 év után a beruházások kezdenek lépést tartani a fejlesztési igényekkel. "Magas színvonalon kivitelezett, látványos beruházás az itteni, és ezt látni az ország más városaiban is, akár a iaşi-i, a craiovai vagy a marosvásárhelyi reptérről beszélünk" - fogalmazott.
A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a következő években több száz millió eurót fektetnek a konstancai kikötőbe és a dunai kikötőkbe. Ezek a beruházások is igazolják, hogy Románia felkészült részleges schengeni csatlakozásra. "Kevesebb mint 48 óra múlva a schengeni térség országaiba utazók egyenesen a beszállókapukhoz mehetnek" - tette hozzá.
Marcel Ciolacu gratulált a terminálprojekt sikeres kivitelezéséhez Sorin Grideanu szállításügyi miniszternek és a munkálatokat végző cégnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában