Letartóztatás

2024.03.15. 08:36

Előzetes letartóztatásba került az eddigi legnagyobb migránscsempész-hálózat tíz tagja

Illusztráció

Agerpres

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön a hatóságok a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) és a határrendészet által nemrégiben felszámolt eddigi legnagyobb migránscsempész-hálózat tíz tagját. 
A DIICOT közleménye szerint a bűnszervezet további 17 tagja hatósági felügyelet alá került. A román, bolgár, iraki és bengáli állampolgárokból álló hálózatnak mintegy 500 bevándorlót sikerült be- és kicsempészniük Romániába. Az ügyészség szerint a migránsokat Bulgáriából hajóval hozták át Romániába a Dunán, majd Dolj megyéből 20-30 fős csoportokban teherautókkal vagy terepjárókkal Temesvár-Arad térségébe szállították és ott több napra elszállásolták őket. Ezután a bevándorlókat teherautókkal a határon át Magyarországra vitték.
A DIICOT szerint az embercsempészek folyamatosan veszélyeztették a migránsok életét. Az is megtörtént, hogy a bűnszervezet egyik tagja rendőrök láttán gyorsított, a jármű lesodródott az útról és felborult, a 17 utas közül pedig többen sérüléseket szenvedtek.
Az emberkereskedők a migránsoktól fejenként 4000 és 5000 euró közötti összeget kértek, amelyet luxusautókba és ingatlanokba fektettek. A nyomozati anyag szerint a bűnszervezet egy körülbelül 30 fős csoport szállításáért 120 és 150 ezer euró közötti összeget kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában