Olaszország

2024.03.15. 16:13

Életét vesztette egy romániai nő és három kisgyermeke egy bolognai lakástűzben

Forrás: ANSA

Fotó: Max Cavallari

Agerpres

Egy 32 éves romániai nő és három kisgyermeke meghalt egy bolognai tömbházlakásban kiütött tűzben a csütörtökről péntekre virradó éjszaka - közölte pénteken az EFE a tűzoltók tájékoztatására hivatkozva.
A hírügynökség szerint a nő és három gyermeke - egy kétéves ikerpár (lány és fiú) és egy 6 éves kislány - egy külvárosi nyolcemeletes tömbház negyedik emeleti lakásában tartózkodott. A gyermekek a helyszínen, édesanyjuk a kórház felé vezető úton, a mentőautóban halt meg.
Az ANSA hírügynökség úgy tudja, hogy az áldozatok füstmérgezésben haltak meg. A tüzet valószínűleg egy elektromos fűtőtest okozta, amely rövidzárlatot idézett elő. A tűzoltóság első vizsgálatai alapján úgy tűnik, hogy a tűz véletlenül keletkezett - nyilatkozta Pierluigi Pinto, a városi rendőrség egy képviselője. A helyszínre kiérkezett tűzoltók szerint a negyedik emeleti lakás szobája tele volt füsttel, a bevetés közel négy órát tartott.
A gyerekek apja, szintén román állampolgár, feleségétől elvált. A tragédia idején a munkahelyén volt, a hír hallatán rosszul lett, kórházba szállították, majd állapota javulásával kiengedték. A férfi az éjszaka folyamán érkezett meg a gyerekek nagyszüleivel együtt a lakáshoz, ahol a tűzeset történt. Matteo Lepore bolognai polgármester részvétét fejezte ki a város nevében a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában