Megfenyegetés

2024.03.19. 08:35

Drulă: Ciolacu jelenlétében zsarolták és csábítgatták az USR polgármestereit

Forrás: Facebook/Cătălin Drulă

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă hétfő este kijelentette: pártja több polgármesterét Marcel Ciolacu kormányfő jelenlétében próbálták meg "zsarolással vagy csábítással" rábírni arra, hogy átigazoljanak a Szociáldemokrata Pártba (PSD).
"Megfenyegették, megzsarolták vagy csábítgatták őket. Ciolacuval az irodában azt mondták több polgármesternek: <>. Ez a múlt hónapban történt" - mondta a Digi24-nek nyilatkozva az ellenzéki pártelnök.
Kérdésre válaszolva Drulă kijelentette, hogy az USR polgármestereinek egy részét sikerült is megszereznie a PSD-nek. Hozzátette, hogy nem kíván ítélkezni fölöttük, ezt majd megteszi az utókor.
Kifejtette azt is, hogy az USR mindössze 40 polgármesteri tisztséget szerzett a legutóbbi helyhatósági választásokon a 3000-ből, de "Marcel Ciolacu a fejébe vette" a megkaparintásukat.
Drulă ugyanakkor úgy értékelte, hogy Romániában "erodálódott" a demokrácia, mert a közintézmények alkalmazottai az állásukat féltve nem mernek a kormánypártokkal szembemenő döntéseket hozni. Ez történik a putyini Oroszországban is - magyarázta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában