INS

2024.03.26. 11:43

Csökkent a nagykereskedelmi forgalom Romániában az év első hónapjában tavaly decemberhez képest

Illusztráció

Agerpres

Az idei év első hónapjában a nyers adatok szerint 20 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 6,3 százalékkal csökkent a nagykereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül) 2023 decemberéhez képest - derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) kedden közzétett adataiból.
A forgalom csökkenése elsősorban az informatikai és távközlési eszközök nagykereskedelmének 41,3 százalékos, a mezőgazdasági nyersanyagok és élő állatok nagykereskedelmének 38,2 százalékos, illetve az egyéb gépek, berendezések és felszerelések nagykereskedelmének 29,2 százalékos visszaesésének tudható be.
Tavaly januárhoz mérten nőtt a román nagykereskedelmi forgalom, a nyers adatok szerint 1,2 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint pedig 2,1 százalékkal.
A forgalom bővülése elsősorban a mezőgazdasági nyersanyagok és élő állatok nagykereskedelmének 26,1 százalékos, illetve az egyéb gépek, berendezések és felszerelések nagykereskedelmének 10,6 százalékos növekedésének köszönhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában