Előrejelzés

2024.03.24. 17:04

Csapadékosra fordul az idő, felerősödik a szél

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Enyhe eső és felerősödő szél várható Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli részén - közölte vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az előrejelzés szerint hétfő este 20 óráig az ország középső, déli és keleti régióiban 10-15 liter csapadék fog esni négyzetméterenként. A hétfőre virradó éjszaka folyamán Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli részén akár 25-30 liter eső is eshet négyzetméterenként. Helyenként villámlás, égzengés is előfordulhat.
A hegyvidéken vegyes csapadék várható, majd havazni kezd, és a hó megmarad. Erdélyben és Dobrudzsában is előfordulhat vegyes csapadék. A szél felerősödik, sebessége eléri a 40-50 km/h-t, a hegyekben a 60-70 km/h-t.
Hétfőre virradóan dér képződik az ország nyugati és északnyugati régióiban, hétfőről keddre virradóan pedig a Kárpátok övezte térségben és a déli dombságokon. A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban hétfő estig havazni fog, és a 80-90 km/h sebességű szél hóvihart idéz elő. Hétfőn 55-65 km/h sebességű széllökésekre kell számítani Erdély déli részén, Dobrudzsában, Munténia keleti részén és Moldva délkeleti régióiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában