Infrastruktúra

2024.03.27. 13:08

Ciolacu: Az Ilfov megyeiek és a bukarestiek a nyári szezonban már az autópályán juthatnak el Konstancáig

Agerpres

Az Ilfov megyeiek és a bukarestiek a nyári szezonban már az autópályán juthatnak el Konstancáig - jelentette ki szerdán a kormányfő.
Marcel Ciolacu a szállításügyi miniszterrel, Sorin Grindeanuval együtt a főváros autópálya-körgyűrűjének (A0) munkálatait tekintette meg.
A miniszterelnök a sajtónak kifejtette, hogy az országban mindenütt gyors ütemben halad a közúti infrastrukturális beruházások megvalósítása, példaként pedig a moldvai autópályát, a nagyváradi gyorsforgalmi utat és Temesvár körgyűrűjét említette. Szerinte 'büszkeségre ad okot', hogy 30 év elteltével elkészül Bukarest autópálya-körgyűrűje, aminek köszönhetően a fővárosiak és az Ilfov megyeiek a nyári szezonban már sztrádán juthatnak el Konstancáig.
Ciolacu hangsúlyozta, hogy a nagy infrastrukturális beruházások több intézmény tevékenységének összehangolásával valósulnak meg. Éppen ezért szerinte a bukarestiek javát fogja szolgálni, ha olyan főpolgármestere lesz a helyhatósági választások után, aki képes együttműködni a kormánnyal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában