Büdzsé

2024.03.05. 08:57

Budăi: A béremeléseknek köszönhetően 25,7 százalékkal nőtt a nyugdíjalap költségvetése

Agerpres

A béremelések az idei év első hónapjában 25,7 százalékkal növelték a nyugdíjalap költségvetését a múlt év azonos időszakához képest - közölte az AGERPRES hírügynökséggel Marius Budăi képviselő.
A volt munkaügyi miniszter elmondta, hogy az átlagbér figyelemreméltóan megugrott, meghaladja az ezer eurót, ami 15,5 százalékos növekedést jelent a múlt évhez képest. Az öregségi nyugdíj átlaga átlépte az 500 eurós küszöböt, elérve a 2563 lejt.
Budăi közölte, hogy a pénzügyminisztériumi adatokból leszűrhető pozitív változások a gazdaság növekedésének és a munkaerőpiacot serkentő beruházásoknak köszönhetők.
'Az európai minimálbér romániai bevezetésére irányuló tervezet még inkább hozzá fog járulni az életszínvonal javításához mindenki számára, beleértve a nyugdíjasokat is' - mondta a politikus.
Hozzátette: a Szociáldemokrata Párt (PSD) elutasítja a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) azt a javaslatát, hogy egészségbiztosítási járulékot (CASS) vessenek ki a 4000 lejnél magasabb nyugdíjakra. Budăi szerint a PSD érve az, hogy a nyugdíjasok védelmet és tiszteletet érdemelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában