Felújítás

2024.03.14. 16:35

Befejeződtek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásépületének konszolidációs munkálatai

Forrás: hargitanepe.ro

Agerpres

Befejeződtek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tavaly decemberben beomlott bentlakásépületének konszolidációs munkálatai - számolt be csütörtökön a Hargita megyei prefektúra a két halálos áldozattal járó incidens okait kivizsgáló vegyes bizottság ülése után.
Az intézmény közleménye szerint a munkálatok befejezéséről a Hargita Megyei Építkezési Felügyelőség tájékoztatta a testületet. Az ülésen elhangzott, hogy az épület felújításához új építési engedélyre van szükség, a prefektúra az építkezési felügyelőség kifogásai alapján kérte a közigazgatási bíróságtól a jelenlegi építési engedély megsemmisítését.
A beszámoló szerint az összes polgármesternek útmutatót küldtek azokról a főbb lépésekről és feltételekről, amelyeket valamennyi érintett félnek be kell tartania az építési munkálatok tervezésekor, engedélyezésekor és kivitelezésekor.
A prefektúra közölte azt is, hogy az oktatási minisztérium kérésére a jövő héten általános ellenőrzés kezdődik a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban.
Venczel Attila, a székelyudvarhelyi városháza főjegyzője az AGERPRES-nek korábban elmondta, hogy a polgármesteri hivatal nem állított ki engedélyt a bentlakásépület felújítására, csak külső munkálatokra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában