Megbeszélés

2024.03.06. 13:39

Az európai parlamenti választásokról tárgyalt az államfő Roberta Metsola EP-elnökkel

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Az idei európai parlamenti választásokról, illetve Románia Európa-párti álláspontjának megőrzéséről tárgyalt szerdán Klaus Iohannis az Európai Parlament elnökével. A találkozóról az X platformon számolt be a román államfő.
Iohannis azt írta, 'tartalmas' megbeszélést folytatott Roberta Metsola EP-elnökkel; a találkozó alkalmával hangsúlyozta, hogy Romániának meg kell őriznie Európa-párti álláspontját az Európai Parlamentben, főleg a közelgő, 'kulcsfontosságú' európai parlamenti választások fényében.
Roberta Metsola az Európai Néppárt szerdán és csütörtökön zajló bukaresti kongresszusára érkezett a román fővárosba.
Az EPP kétnapos kongresszusán negyven országból több mint 2000 küldött vesz részt. Jelen lesz az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) elnöke, valamint a politikai családhoz tartozó több állam- és kormányfő, pártelnökök, uniós biztosok. A Romexpo kiállítási központban zajló kongresszus házigazdája a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az Európai Néppárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában