Árrés

2024.03.29. 18:29

A román élelmiszertermékek árrését 20 százalékra korlátozó jogszabálytervezeten dolgozik a mezőgazdasági minisztérium

Agerpres

Olyan jogszabálytervezetet készül kidolgozni a mezőgazdasági minisztérium, amely 20 százalékra korlátozza a kiskereskedők által alkalmazható megengedett árrést a hazai előállítású élelmiszerek esetében - közölte pénteken Florin Barbu miniszter.
A tárcavezető emlékeztetett, hogy a parlament nemrég meghosszabbította december 31-ig az alapélelmiszerek árrésének korlátozásáról szóló intézkedés hatályát. Ezzel párhuzamosan a szaktárca dolgozik egy tervezeten, amely szerint a kiskereskedők legfeljebb 20 százalékos árrést alkalmazhatnak a román élelmiszertermékekre. "Az importból származó termékekre akkora árrést számolhatnak rá, amekkorát akarnak" - tette hozzá. A miniszter szerint a kiskereskedelmi vállalatok jelenleg nagyobb árrést tesznek a hazai élelmiszerekre, mint az importtermékekre.
Florin Barbu beszélt arról is, hogy az alapélelmiszer-árrés korlátozásának köszönhetően 2023-ban és 2024-ben 8-28 százalékkal mérséklődött az érintett termékek ára.
A mezőgazdasági miniszter a PSD és a PNL közös bukaresti főpolgármester-jelöltjével, Cătălin Cîrstoiuval együtt meglátogatta pénteken a minisztérium székházának udvarán berendezett vásárt, amelyen a román termékeket népszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában