Tüntetés

2024.03.11. 12:50

A kormány épülete előtt tüntetnek az egészségügyi alkalmazottak

Forrás: Facebook/Solidaritate Sanitara

Agerpres

A kormány épülete előtt tüntetnek hétfőn az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség tagjai, "valós" béremelést követelve. A megmozdulás résztvevői kék és sárga zászlókat lengetnek, vuvuzelákkal vannak felszerelkezve, és „Elegünk van a hazugságokból!”, „Csak együtt sikerülhet!” feliratú táblákat tartanak a magasba.
A szakszervezeti szövetség alelnöke, Gabriel Predică elmondta, a tüntetők a Győzelem (Victoriei) térről az egészségügyi és a munkaügyi minisztérium székhelye, majd a parlament épülete elé vonulnak. Hozzátette, nem mondtak le a több mint egy hónappal ezelőtt bejelentett tüntetésről, mert a kormánynak a béremelésekről szóló múlt heti sürgősségi rendelete elmarad az egészségügyi dolgozók várakozásaitól. Mint magyarázta, mivel a jogszabályban előírt 20 százalékos pluszt az alapbérből számolják ki, a pótlékokat is magában foglaló fizetéshez viszonyítva alig 13,9 százalékkal fognak emelkedni a béreik, ami még az inflációt sem fedezi. A szakszervezet illetékesei a hétvégén összeülnek, hogy döntsenek az általános sztrájk kirobbantásáról - mondta még Gabriel Predică.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában