Háború

2024.02.05. 16:57

Ukrán nemzeti színekkel világítják meg február 24-én a parlament épületét

Agerpres

Az ukrán zászló színeivel világítják meg a román parlament épületét február 24-én, miután a képviselőház házbizottsága jóváhagyta hétfőn Ukrajna bukaresti nagykövetségének javaslatát.
A szenátusnak és a képviselőháznak intézett levelükben a nagykövetség képviselői emlékeztetnek: február 24-én lesz két éve annak, hogy Oroszország kiprovokálatlan háborút indított Ukrajna ellen. Erre hivatkozva javasolják, hogy az ukrán néppel való szolidaritás jegyében a román parlament más országok hasonló kezdeményezéseihez csatlakozva a február 24-i dátumhoz legközelebb eső ülésén egyperces néma csenddel emlékezzen meg a háborúban elesettekről, 24-én húzzák fel az ukrán zászlót a parlament előtt és az épületet világítsák meg az ukrán nemzeti színekkel.
Románia Ukrajnával szembeni szolidaritása nagy jelentőséggel bír az orosz fegyveres agresszió leküzdésében, a nemzetközi jog tiszteletben tartásának helyreállításában és egy békés, reziliens és virágzó Európa kiépítésében - hangsúlyozták a levélben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában