Katonaság

2024.02.14. 08:44

Több mint ötezer hivatásos katonát alkalmaz a védelmi minisztérium

Illusztráció

Agerpres

Összesen 5093 hivatásos katonát alkalmaz a védelmi minisztérium. A szaktárca keddi tájékoztatása szerint a toborzással kapcsolatos részletekről a lakóhely szerinti információs irodáknál, illetve a katonai egységeknél lehet tájékozódni.
A katonai állások iránt érdeklődők jelentkezését február 12-től március 1-ig fogadják, a szelekció február 19. és március 4. között zajlik, az orvosi vizsgálatokra február 28. és március 8. között kerül sor, és március 22-ig véglegesíteni kell a jelentkezési dossziékat.
A jelentkezőknek 18 és 45 év közöttieknek kell lenniük, román állampolgársággal, illetve - legalább hat hónapja - romániai lakhellyel kell rendelkezniük, és feltétel a legalább a 10. osztály elvégzése is. Elvárás egyebek mellett a büntetlen előélet, illetve hogy a jelentkező ne legyen valamely politikai szervezet, párt tagja. A speciális munkakörök betöltéséhez szükség van még a B, illetve C kategóriás járművezetői engedélyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában