Megelőzés

2024.02.06. 13:26

Tavaly több mint 760 ezer személy részesült drogprevenciós tevékenységben

Forrás: ANA

Agerpres

Tavaly az Országos Kábítószer-ellenes Ügynökség (ANA) szakemberei 35 ezer drogprevenciós tevékenységet végeztek iskolákban, családokban és közösségekben, emellett nevelő, tájékoztató és tudatosító kampányokat tartottak a pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatairól, összesen több mint 760 ezer személynek.
Az ANA keddi közleménye szerint tevékenységük óvodásokra, tanulókra, egyetemi hallgatókra, tanárokra, szülőkre, nevelőszülőkre, állami gondozottakra, szociális munkásokra, egészségügyi dolgozókra, szenvedélybetegekre és helyi közösségekre terjedt ki.
A különböző korosztályokhoz igazított drogprevenciós tevékenységeket országos szinten egységes módon végezték az iskolákban, a családokban és a közösségekben.
Tájékoztatása szerint az ANA a múlt évben is segítséget nyújtott a kábítószer-fogyasztóknak a 47 tanácsadó központból álló országos hálózatán és a szerfüggőket támogató három bukaresti programján keresztül. Összesen 2679 drogfogyasztó részesült az intézmény szakértőinek szolgáltatásaiból.
Ezek mellett az ügynökség 2023 folyamán 26 szintetikus anyagot jelentett be az EU korai előrejelző rendszerébe és az ország területén 22 új anyagot azonosított.
Az intézmény beszámolt arról is, hogy tavaly mintegy 30 százalékkal 110-re nőtt a belügyminisztériumi alkalmazottaknak és más partnerintézmények személyzetének tartott képzéseik száma, ezeken a tanfolyamokon 2121 személy vett részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában