Hargita megye

2024.02.09. 10:15

Tavaly mintegy 120 ezer látogatója volt a Mini-Erdély Parknak és a Bogárparknak

Az előző évhez hasonlóan 2023-ban is hozzávetőlegesen 120 ezer látogatója volt a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn kialakított Mini-Erdély Parknak és Bogárparknak.

Forrás: Facebook/Mini Erdély Park

Agerpres

A műemlék épületek makettjeit felsorakoztató Mini-Erdély Park, illetve a Romániában őshonos bogarakat és rovarokat bemutató Bogárpark ötletgazdája, Fazakas Szabolcs az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, látogatóik 65-70 százaléka román nemzetiségű, a többiek jórészt romániai vagy magyarországi magyarok. Más országokból egyelőre kevés turista érkezik.
Mint hangsúlyozta, a nyári hónapok a legforgalmasabbak, ilyenkor 1500-2000 látogatót is jegyeznek naponta, de egész évben van érdeklődés a létesítmények iránt, így azok télen is nyitva tartanak, csak azokon a napokon zártak be, amikor erősen havazott.
Fazakas Szabolcs beszámolt arról is, hogy a Mini-Erdély Park tavaly Olaszországban elnyerte az Arany Póni díjat, amelyet a legjobb és legkreatívabb tematikus parkoknak ítélnek oda. „Ez a díj a munkánk elismerése, ugyanakkor a visszaigazolása annak, hogy jó volt az ötlet, amelyet megvalósítottunk (...) Sokan mondták, hogy nincs értelme Székelyudvarhelyen létrehozni ezt a parkot, hogy nem fognak idejönni a turisták, hogy egy autópálya mellett kell megépíteni. De mi nem adtuk fel” - magyarázta.
A Mini-Erdély Parkban Erdély 125 történelmi épületének makettje látható, a bemutatott épületek közül több is az UNESCO Világörökség része.
Az ennek közelében kialakított Bogárparkban két méter magas óriásrovarok, illetve 3D-s nyomtatóval készített kisebb modellek is ki vannak állítva. A parkban 18 óriás méretű, robotizált példányt lehet látni, amelyek Romániában honosak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában