Felmérés

2024.02.01. 10:13

Rafila: Február végére normalizálódik a légúti megbetegedések száma

Illusztráció

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint a légúti megbetegedések száma február végére normalizálódik, de addig enyhe növekedés várható.
A bukaresti Marius Nasta Intézetben nyilatkozó tárcavezető csütörtökön elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az esetszámok tetőzése általában három hétig tart. Elmagyarázta: a légzőszervi megbetegedések előfordulását országos szinten hetente mérik, az esetek számát pedig egy többéves átlaghoz viszonyítják. Ha az esetszámok három egymást követő héten keresztül meghaladják a többéves átlagot, járványügyi veszélyhelyzetet lehet kihirdetni.
Rafila szerint így történt tavaly is, ebben nincs semmi rendkívüli, de az egészségügyi intézményeknek fel kell készülniük a nagyszámú betegre. Emellett korlátozni kell a látogatók számát a kórházakban, és gondoskodni kell arról, legyenek készleten vírusellenes gyógyszerek.
A miniszter hozzátette, hogy távértekezletet fog tartani a megyei egészségügyi igazgatóságok vezetőivel az országos szinten összehangolt intézkedések bevezetéséről, ha járványügyi vészhelyzet alakul ki az influenzás megbetegedések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában