Ellenőrzés

2024.02.15. 15:55

Rafila: Azokat az orvosokat kell ellenőrizni, akik nagyon nagy számban állítanak ki betegszabadságokat

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Az egészségügyi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy vannak olyan orvosok, akik nagy számban állítanak ki betegszabadságokat, és esetükben ellenőrizni kellene, hogy minden esetben indokolt-e ez az intézkedés.
Alexandru Rafila szerint valószínűleg Marcel Ciolacu kormányfő is erre utalt, amikor múlt csütörtökön kijelentette, hogy 'meg kell akadályozni' a jogosulatlan betegszabadságok kiállítását. „Úgy gondolom, azoknál az orvosoknál kell ellenőrzéseket végezni, akik nagy számban állítanak ki betegszabadságokat, meg kell vizsgálni, hogy indokolt-e minden esetben az intézkedés. Azt hiszem, ez foglalkoztatja a miniszterelnök urat” - mondta Rafila.
Marcel Ciolacu múlt csütörtökön kijelentette, betegszabadsággal való visszaélések kiküszöbölése mellett támogatni kell azokat a személyeket, akiknek ez a fajta szabadság kötelező, és ehhez tisztázni kell a rájuk vonatkozó előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában