Betegszabadság

2024.02.14. 17:51

Rafila: A krónikus és a rákbetegek juttatása várhatóan adómentes marad

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerdán Slobozián azt nyilatkozta, hogy a betegszabadság idején folyósított juttatások megadóztatását a pénzügyminisztérium javasolta, és a krónikus vagy rákbetegek várhatóan mentesülni fognak a járulékkötelezettség alól.
A sloboziai megyei kórházba látogató tárcavezető egy sajtótájékoztatón elmondta: a Nemzeti Liberális Párthoz tartozó pénzügyminiszter döntését pénzügyi szempontból meg tudja érteni. Közlése szerint egyelőre arról zajlik vita, hogy a betegszabadság idején folyósított juttatás adóját teljesen eltöröljék, vagy csak bizonyos betegek mentesüljenek alóla. A krónikus és a rákbetegek költségei magasak, ezért ők mindenképpen számíthatnak "korrekciós intézkedésre" - magyarázta.
Rafila kifejtette azt is, hogy a betegszabadságok idején folyósított juttatások 10 százalékos adóterhe szerinte nem egy pótlólagos adó, csupán a bérek esetében megszabott egészségügyi szolgáltatási járulék kiterjesztése az ilyen típusú, korábban adómentes jövedelmekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában