Erős szél

2024.02.11. 10:38

Meghosszabbították a sárga jelzésű riasztást

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) meghosszabbította vasárnap 22 óráig az erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztást, amelyet egy nappal korábban adtak ki Románia 24 megyéjére.

Az előrejelzések szerint Dél-Erdélyben, a Bánságban, Körösvidéken, Munténia északi részén, Délkelet-Moldvában, valamint a Nyugati-, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban vasárnap estig 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél. A hegyekben 90-100 km/órás széllökésekre is számítani lehet.

A sárga jelzésű riasztás Galac, Brăila, Tulcea, Konstanca, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Ialomiţa, Călăraşi, Kolozs, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea és Kovászna megyét érinti.

A meteorológusok szerint a nap folyamán az ország többi részén is megerősödik a szél, 40-45 km/órás széllökések várhatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában