Hargita megye

2024.02.19. 09:35

Medvetámadás: többszörös sérülésekkel került kórházba egy férfi

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Többszörös sérülésekkel a székelyudvarhelyi kórházba szállítottak vasárnap egy férfit, akire medve támadt az erdőben Varság község közelében.
A Hargita megyei mentőszolgálat igazgatója, Péter Szilárd hétfőn az AGERPRES-nek elmondta, hogy az áldozat állapota stabil. A 38 éves férfinek a fején, karján, hátán és hastájékán harapásnyomok vannak, horzsolásos sérüléseket is szenvedett, és vélhetően eltört a bal alkarja.
Varság polgármestere, Tamás Ernő az AGERPRES-nek azt nyilatkozta, hogy a férfi több társával együtt a tavaszias időjárást kihasználva a közeli erdőben kirándult a községhatártól mintegy három kilométerre. El volt szakadva a csoportjától, amikor rátámadt a medve. „Szerencsére fel tudta hívni a néhány száz méterre lévő társait, akik visszafordultak, és kihívták a mentőket. (...) Jó, hogy élve megúszta” - mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a medvetámadás ritka a térségben, de a nagyvadak éjszakánkét gyakran megközelítik a települést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában