Választások

2024.02.22. 09:21

Marcel Ciolacu: A PNL-nek és a PSD-nek a következő időszakban egy országos projekttel kell a lakosság elé állnia

Forrás: Agerpres

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette szerda este, hogy a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a következő időszakban egy 'országos projektet' kell felvázolnia, amelyet az európai parlamenti választások után mutatna be a közvéleménynek.
Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă közös sajtótájékoztatót tartott szerda este, miután bejelentették, hogy a helyhatósági és a júniusi európai parlamenti választásokat összevonják, a két kormánypárt közös jelöltlistát állít az EP-választásokon, és önálló jelölteket indít a helyhatósági választásokon.
A két pártelnököt arról kérdezték az újságírók, látnak-e esélyt arra, hogy az EP-választásokat követően 'közös politikai projektben' gondolkodjanak, és közös államelnök-jelöltet indítsanak.
A PSD elnöke azt felelte, a két pártnak egyelőre egy 'országos projektet' kell felvázolnia és bemutatnia a lakosságnak; egy esetleges jövőbeni koalícióról június 10-e után dönthetnek, a választási eredmények ismeretében.
Nicolae Ciucă PNL-elnöktől azt kérdezték az újságírók, az államelnök-választásokon Marcel Ciolacura adná-e a voksát.
'Én a PNL tagja vagyok. Ha a PSD tagja volnék, valószínűleg minden feltétel adott volna, hogy megszavazzam, de nem vagyok a PSD tagja. A PNL tagja vagyok, és a PNL jelöltjére fogok szavazni' - mondta Ciucă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában