Átszervezés

2024.02.28. 15:13

Jogerősen érvénytelenítették a marosvásárhelyi katolikus gimnázium létrehozásáról szóló városi tanácsi határozatot

Forrás: Facebook/Bolyai Farkas Elméleti Líceum

Agerpres

Jogerősen érvénytelenítette a marosvásárhelyi ítélőtábla a Bolyai Farkas Elméleti Líceum átszervezéséről és a római katolikus gimnázium létrehozásáról szóló 2022-es városi tanácsi határozatot - közölte szerdán a Maros megyei prefektúra.
Az ítélőtábla a Maros megyei törvényszék tavaly májusi alapfokú döntését emelte jogerőre.
A marosvásárhelyi városi tanács 2022. augusztus 25-én elfogadott határozatát a prefekúra támadta meg a közigazgatási bíróságon. Szerdai közleményében az intézmény felidézte: többek között arra hivatkozott, hogy elfogadása előtt a határozatot nem véleményezték a városi tanács szakbizottságai, és nem az előírásoknak megfelelően bocsátották közvitára. Emellett a prefektúra szerint a 2023-2024-es tanév iskolahálózatának bővítését az oktatási minisztériumnak is véleményeznie kellett volna.
A közlemény emlékeztetett arra, hogy 2022. augusztusi tanácsi határozat szerint a 2023-2024-es tanévben újra önálló tanintézetté vált volna az addig a Bolyai Farkas Elméleti Líceum alegységeként működő katolikus gimnázium.
A marosvásárhelyi városi tanács 2023. augusztus 31-én elfogadta 326-os számú határozatát, amelyben ismét kezdeményezte - ezúttal a 2024-2025-ös tanévtől - a katolikus gimnázium létrehozását. Ezt a prefektúra szintén megtámadta a Maros megyei törvényszéken, a per következő tárgyalását március 6-án tartják - olvasható a kormányhivatal közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában