Bejelentés

2024.02.26. 12:32

Iulian Bulai: megtámadjuk az alkotmánybíróságon vagy a Nép Ügyvédjénél a választások összevonását

Forrás: Facebook/USR

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Neamţ megyei szervezetének elnöke, Iulian Bulai ma bejelentette, hogy vagy az alkotmánybíróságon támadják meg a választások összevonására vonatkozó döntést, vagy a Nép Ügyvédjénél tesznek ellene feljelentést, a jogszabály formájától függően.
Bulai azt mondta, ha az európai parlamenti választások és a helyhatósági választások összevonásáról a kormány által kezdeményezett törvénytervezet készül, akkor az alkotmánybíróságon, ha pedig sürgősségi kormányrendeletet adnak ki róla, akkor a Nép Ügyvédjénél támadják meg.
Az USR politikusa a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Jobboldal Ereje helyi szervezeteinek vezetőivel tartott közös sajtótájékoztatót. Kifejtette, az Egyesült Jobboldal Szövetség egy "összevont baloldalra", a "FSN örökösére", "az oroszpárti szélsőségességre" és "az Európa- és NATO-ellenességre" kínál alternatívát.
"Mindenkit, akit az utóbbi választási ciklusban elárult a PNL, megtalálja helyét az Egyesült Jobboldal Szövetségben" – mondta Iulian Bulai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában