Csempészet

2024.02.04. 19:37

Határrendészet: 19 kilogramm ékszert akart becsempészni Romániába egy nő

Illusztráció

Agerpres

A bukaresti Henri Coandă repülőtér határrendészei büntetőeljárást indítottak csempészet gyanújával, miután egy Törökországból érkező román állampolgárságú nő kézi poggyászában 19 kilogramm fehér fémből, valószínűleg ezüstből, készült ékszert fedeztek fel, amit törvénytelenül akart behozni az országba - tájékoztatott vasárnap a Román Határrendészet (IGPF).

A közlemény szerint az 51 éves nő egy isztambuli járattal érkezett a fővárosi nemzetközi repülőtérre szombat délelőtt, és 11 óra körül jelentkezett a határellenőrzésre. Miután utazási dokumentumát bemutatta, a román állampolgár a kijárat felé haladt azon a zöld sávon, amely azoknak az utasoknak van fenntartva, akiknek nincs elvámolnivalójuk.

A kockázatelemzés alapján eljárva a határőrök a vámosokkal együtt ellenőrizték a nő poggyászát, és két kis méretű zacskóban fehér fémből, valószínűleg ezüstből, készült ékszereket - órákat, gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket, nyakláncokat - fedeztek fel.

A mintegy 19 kilogramm ékszert a vámhatóságok elkobozták, és szakértői vizsgálatra vitték. Az ügyben büntetőeljárást indult csempészet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában