Várakozási idő

2024.02.28. 13:39

Három kilométeres szerdán a kamionsor a nagylaki autópálya-határátkelőnél; két órát várakoznak a teherautósofőrök

Illusztráció

Agerpres

Három kilométeres kamionsor alakult ki szerdán a nagylaki autópálya-határátkelőnél, a teherautósofőrök kénytelenek legalább két órán át várakozni az ellenőrzés elvégzésére.
Andrei Dincă, az Arad megyei határrendészeti felügyelőség szóvivője az AGERPRES-nek elmondta, Gyulavarsándnál és a nagylaki országúti határátkelőnél is sok teherautó várakozik.
A legnagyobb forgalom azonban a nagylaki autópálya-átkelőnél van, ahol annak ellenére, hogy három sávon zajlik a tehergépkocsik ellenőrzése a kilépőoldalon, legalább 120 perc a várakozási idő.
Javasolják a határ felé tartó teherautósofőröknek, hogy tájékozódjanak a határrendészet honlapján, és válasszák a kevésbé zsúfolt határátkelőket, amelyeken keresztül átmehetnek Magyarországra - tette hozzá a szóvivő.
Gyulavarsándnál, ahol szintén három sávon zajlik a kamionok ellenőrzése, a sofőröknek mintegy 90 percet kell várakozniuk, míg a nagylaki országúti átkelőnél 30 percet, pedig csak egy sáv van fenntartva a nehézgépkocsi-forgalom számára.
A belépőoldalon szintén a nagylaki autópálya-határátkelőnél a leghosszabb - 90 perc - a várakozási idő a kamionosok számára.
A személygépkocsi-forgalomban nincsenek fennakadások az Arad megyei határátkelőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában