Tüntetés

2024.02.21. 11:08

Folytatja a tiltakozó akciókat az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség, mert elégedetlen a kormány ajánlatával

Forrás: Facebook/Federatia Solidaritatea Sanitara Romania

Agerpres

Elégedetlen a kormány által felajánlott 15 százalékos béremeléssel és folytatja tiltakozó akcióinak sorozatát az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség.
Az érdekvédelmi szervezet szerdai közleménye szerint a kormány által az egészségügyi alkalmazottaknak felajánlott béremelés legfeljebb az infláció részleges fedezésére elegendő, keresetük vásárlóerejének növekedéséhez nem járul hozzá. Ezért folytatják a tiltakozásokat, csütörtökön 13 és 15 óra között több mint 300 tagjuk fog sztrájkőrséget állni előbb az egészségügyi, majd a munkaügyi minisztérium épülete előtt.
Ezt követően, február 29-én "az általános sztrájk főpróbájaként" helyi tiltakozó akciókra kerül sor, majd március 11-én egy nagygyűlést tartanak a bukaresti Victoriei téren.
A szakszervezeti szövetség 25 százalékos általános fizetésemelést tartana méltányosnak az egészségügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában