Megoldás

2024.02.08. 13:41

Ciolacu megoldást ígér a súlyos betegek betegszabadsága és a szülési szabadság idején folyósított juttatásokra

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Marcel Ciolacu csütörtökön kijelentette, hogy az egészségügyi és a pénzügyminiszterrel közösen menetrendet dolgoz ki a súlyos betegek betegszabadságával és a szülési szabadsággal kapcsolatos helyzet megoldására.
A miniszterelnök a kormányülés elején elmondta, hogy a betegszabadsággal való visszaélések kiküszöbölése mellett támogatni kell azokat a személyeket, akiknek ez a fajta szabadság kötelező, és ehhez tisztázni kell a rájuk vonatkozó előírásokat.
Ciolacu bejelentésének előzménye, hogy szerdán a krónikus bántalmakban szenvedő betegek romániai szövetsége kérte a parlamenttől és a kormánytól a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás 10 százalékos adójának eltörlését az összes típusú betegszabadság esetében, beleértve a szülési szabadságot és a gyermekápolási szabadságot is. A szervezet közleménye szerint ez az adó 'indokolatlan nyomást gyakorol' a krónikus betegekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában