Sajtótájékoztató

2024.02.22. 09:36

Ciolacu: Lemondok a választások elvesztése esetén; Ciucă: Célunk a párttagok és a választópolgárok mozgósítása

Agerpres

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette szerda este, hogy lemond tisztségéről, ha pártja elveszíti a választásokat.
Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă közös sajtótájékoztatót tartott szerda este, miután bejelentették, hogy a helyhatósági és a júniusi európai parlamenti választásokat összevonják, a két kormánypárt közös jelöltlistát állít az EP-választásokon, de önálló jelölteket indít a helyhatósági választásokon. Ciolacu azt is bejelentette, hogy szeptemberben szervezik meg az államfőválasztást, a parlamenti választásokra pedig decemberben kerül sor.
A két pártelnököt arról kérdezték az újságírók, lemondanak-e tisztségükről, ha az összevont választásokon a PSD-PNL szövetség nem nyeri el legalább a szavazatok 50 százalékát.
Marcel Ciolacu azt válaszolta, eddig nem veszített egyetlen választáson sem, de ha ez megtörténne, akkor lemondana tisztségéről.
Nicolae Ciucă kifejtette, a választási szövetség megalakítására vonatkozó döntésükkel a politikai kampány lebonyolítása és a politikai konfrontációban való helytállás volt a céljuk, és 'nem az, hogy lemondásról beszéljenek'. Kijelentette, mindent megtesznek a párttagok és a választópolgárok mozgósításáért, illetve azért, hogy minél jobb eredményt érjenek el mind a helyhatósági, mind az európai parlamenti választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában