Nyilatkozat

2024.02.15. 09:32

Ciolacu: Ha a PNL kilép a kormányból, azonnal visszaadom mandátumomat az államfőnek

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerda este kijelentette Rómában, hogy amennyiben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kilép a kormányból, ő lemond miniszterelnöki tisztségéből. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Nicolae Ciucă PNL-elnökkel folytatott beszélgetései alapján ezt a forgatókönyvet kizártnak tartja.
A római munkalátogatáson lévő Ciolacut arról kérdezték, hogyan kommentálja azt a tényt, hogy egyes liberálisok a kormányból való kilépést javasolták. Azt is megkérdezték tőle, hajlandó lenne-e egy kisebbségi kormányt vezetni.
A miniszterelnök kizártnak nevezte ezt a forgatókönyvet. Kijelentette, ha a Nemzeti Liberális Párt kilép a kormányból, ő azonnal visszaadja megbízatását Klaus Iohannis államfőnek.
Kifejtette, a koalíciót közös megállapodással, az államfővel folytatott egyeztetések nyomán alakították meg, vállalva, hogy 'legalább 2024-ig' együtt fognak kormányozni.
'Ha felháborodunk azon, hogy már nincs miniszterelnökünk, annak ellenére, hogy három és fél évig volt miniszterelnökünk a szavazatok 20 százalékával, és ha normálisnak tűnik számunkra, hogy továbbra is mi adjuk a miniszterelnököket és mi hozzunk meg bizonyos döntéseket, szerintem ez hibás megközelítés' - fogalmazott Ciolacu.
Ugyanakkor nyomatékosította, a Nicolae Ciucă PNL-elnökkel folytatott megbeszélésekből kiindulva kizártnak tartja ezt a forgatókönyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában