Támogatás

2024.02.21. 14:12

Az Európai Bizottság jóváhagyta a romániai paradicsom- és fokhagymatermelők 37,6 millió eurós állami támogatását

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Jóváhagyta szerdán az Európai Bizottság, hogy a román állam összesen 37,6 millió euróval (187 millió lejjel) támogassa az ukrajnai háború miatt hátrányos helyzetbe kerülő paradicsom- és fokhagymatermelőket - derül ki az uniós testület közleményéből. A támogatási programot az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes válságkeret alapján hagyták jóvá.
A program keretében azok a paradicsom- és fokhagymatermesztők pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, akinek veszélybe került a fizetőképességük az ukrajnai háború okozta mezőgazdasági piaci nehézségek miatt. A 2024. június 30-ig folyósítható támogatás összege nem haladhatja meg a 280.000 eurót termelőként.
A Bizottság a román támogatási program vizsgálata során arra jutott, hogy az intézkedés szükséges, megfelelő és arányos a román gazdaságban bekövetkezett komoly zavar megszüntetéséhez, illetve összhangban van az uniós alapszerződés 107. cikk (3) bekezdés c) pontjával és az ideiglenes válságkeretben meghatározott feltételekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában