Salvamont

2024.02.10. 16:03

A téli idényben eddig több mint 1500 esetben volt szükség a hegyimentők közbelépésére a sípályákon

Illusztráció

Forrás: Facebbok/Salvamont Romania

Agerpres

A 2022-2023-as téli idényben több mint 4000 alkalommal, idén télen pedig már több mint 1500 esetben volt szükség a hegyimentők közbelépésére a sípályákon, síterepeken - közölte a Salvamont. A hegyimentő-szolgálat szerint ezek a számok aggodalomra adnak okot, ezért ismét óvatosságra és felelős magatartásra intették a téli sportok kedvelőit.
„Ha értékelik a Salvamont Románia munkáját, csatlakozzanak hozzánk a hegyi balesetek visszaszorítására irányuló kampányunkban, és legalább ezen a hétvégén hagyják, hogy 8-10 órás szolgálatunk alatt fagyjunk meg és vacogjunk hiába, hagyják, hogy érezzük haszontalannak magunkat, hagyják, hogy lássuk, milyen egy nap a fájdalomtól szenvedő, szomorú emberek látványa nélkül!” - fogalmaztak egy Facebook-bejegyzésben.
Ebben hangsúlyozták, hogy a romániai hegyimentők a komplex kiképzésüknek köszönhetően bármilyen hegyi mentésben részt tudnak venni az év bármely időszakában. A Salvamont csapatai barlangokból, kötélpályás felvonókból, alpesi tavakból vagy víz alatti barlangokból való mentésre is képesek, lavinakutató kutyákat képeznek ki és dolgoznak velük, és drónokat üzemeltetnek.
A bejegyzésben kiemelték, hogy a Salvamont Románia az egyetlen olyan hegyimentő-alakulat Romániában, amely mindhárom jelentős nemzetközi hegyimentő-szervezetnek - Nemzetközi Alpesi Mentőbizottság, Símentők Nemzetközi Szövetsége és a Drónos Mentések Nemzetközi Szervezete - A rangú tagja.
Február 10-e a sípályákon szolgálatot teljesítő mentőcsapatok világnapja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában