INS

2024.02.06. 09:56

A múlt évben 1,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Agerpres

A nyers adatok szerint 2023-ban 1,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában 2022-höz képest - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
A növekedéshez a nem élelmiszertermékek eladásának 3,8 százalékos, valamint az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 3,6 százalékos gyarapodása járult hozzá. Az üzemanyagok forgalma 4,4 százalékkal visszaesett tavaly az előző évhez képest.
A nyers adatok szerint decemberben 3,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom novemberhez képest, miután az élelmiszertermékek, italok és dohánytermékeké eladása 18,6 százalékkal nőtt. Ezzel szemben az üzemanyagoké 3,7 százalékkal, a nem élelmiszereké 3,2 százalékkal csökkent.
A szezonális és naptarhatásoktól megtisztított adatok szerint decemberben a kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal csökkent novemberhez képest, mert a nem élelmiszertermékek eladása 1,3 százalékkal csökkent. Havi összevetésben az üzemanyagok eladása 2,5 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 0,3 százalékkal nőtt.
A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában