Választások

2024.02.05. 17:12

A Jobboldal Ereje meg fogja támadni az alkotmánybíróságon a választások összevonását

Illusztráció

Agerpres

A Jobboldal Ereje minden lehetséges módon, elsősorban alkotmánybírósági úton megpróbálja majd megakadályozni a választások összevonását - ismertette hétfőn az alakulat országos tanácsának döntését a pártelnök.
Ludovic Orban kijelentette, hogy a választásokat az alkotmány előírásainak és a demokrácia alapelveinek tiszteletben tartásával, külön kell megszervezni, ezért ellenzik az összevonásukat. "Minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk, hogy megakadályozzuk a demokrácia és a román állampolgárok jogainak súlyos megsértését, a románok szavazatainak elcsalására irányuló aljas kísérletet, amelyet a különböző típusú választások összevonásával akarnak véghez vinni" - fogalmazott a politikus. Hozzátette, meglátásuk szerint június 9-én kizárólag európai parlamenti választásokat kell tartani Romániában, minden ettől eltérő kezdeményezést megtámadnak a közigazgatási bíróságon, az alkotmánybíróságon, és tüntetésekkel is kifejezik tiltakozásukat.
A Jobboldal Erejének országos tanácsa hétfőn ülésezett a parlament épületében. Döntöttek arról, hogy a párt jelöltjei közül Violeta Alexandru foglalja majd el a legelőkelőbb helyet az EP-jelöltlistán, amelyet közösen állít a Jobboldal Ereje, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP). A kampányvezető Antonel Tănase képviselő lesz. Arról is döntöttek, hogy március végén kongresszust tartanak, amelyen megválasztják az alakulat vezetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában