Világnap

2024.02.26. 16:19

A civil társadalom környezetvédelmi projektjeit mutatják be kedden a Cotroceni-palotában

Illusztráció

Forrás: Pexel

Agerpres

A civil szervezetek környezetvédelemhez való hozzájárulásáról szóló rendezvényt szervez az elnöki hivatal kedden, a civil szervezetek világnapján a Cotroceni-palotában.
Az elnöki hivatal hétfői közleménye szerint a civil szervezetek az elmúlt években aktívan részt vettek Romániának a társadalmi, gazdasági, egészségügyi és környezeti kihívásokkal szembeni ellenálló képességének növelésében. A keddi rendezvény lehetőséget biztosít számukra a környezetvédelmi projektjeik bemutatására, a kormányzat és az akadémiai szféra pedig ösztönzést kap arra, hogy átvegye a kidolgozott jó gyakorlatokat.
Az eseményen olyan civil szervezetek képviselői lesznek jelen, amelyek az elmúlt években jelentősen hozzájárultak a romániai környezetvédelemhez és az éghajlatváltozás hatásainak korlátozásához. Klaus Iohannis államfő mellett az eseményen részt vesz többek között Marcel Ciolacu kormányfő, Nicolae Ciucă szenátusi elnök, Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában