Hegyimentés

2024.01.14. 10:50

Rekordszámú személyen segített a Salvamont az elmúlt 24 órában

Illusztráció

Forrás: Salvamont

Agerpres

Az elmúlt 24 órában 112 segélykérés érkezett a hegyimentő-szolgálathoz - tájékoztatott vasárnap a Facebook-oldalán a Salvamont.
A bejegyzés szerint munkatársaik 155 személynek nyújtottak segítséget. Közülük 38-at a mentőszolgálat vagy a SMURD szállított kórházba. „Ez az idei tél nem kívánt rekordja” - olvasható a bejegyzésben.
A Salvamont közlése szerint egy személy életét vesztette, holttestét az igazságügyi orvostani intézetbe szállították. „Az alacsony hőmérséklet miatt a hegyimentőknek nagyon gyorsan kellett beavatkozniuk, hogy a sérülteket ne tegyék ki túl sokáig a hidegnek” - magyarázták a bejegyzésben, amelyben óvatosságra és felelősségre intik a túrázókat.
A legtöbb segélyérés a Máramaros megyei (11), a voineasai és lupényi (10-10), illetve a Bihar és a Krassó-Szörény megyei (9-9) hegyimentő-szolgálathoz érkezett.
A Salvamonttól ezenkívül 34 betelefonáló kért információkat és tanácsokat a turistaútvonalak és sípályák állapotáról az elmúlt 24 órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában