Kinevezések

2024.01.30. 11:01

Politikamentessé tenné a kórházvezetők kinevezését az egészségügyi miniszter

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfő este a köztelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy 'professzionalizálni' kell a kórházak vezetését, és közölte, hogy bővíteni fogják a kórházmenedzserek képzését.
A tárcavezető kijelentette, hogy 2006 után honosodott meg Romániában a kórházmenedzserek politikai alapon történő kinevezése, de az országos helyreállítási tervben (PNRR) foglaltaknak megfelelően ez változni fog. Emlékeztetett arra, hogy a kórházi vezetőknek jelenleg el kell végezniük az Egészségügyi Szolgáltatások Menedzsmentjének Intézetében tartott rövid tanfolyamokat. Ám az egészségügyi minisztérium bővíteni és rendszeresíteni szeretné ezt a képzést.
'A rendszeres képzés a folyamatos tudásfejlesztést szolgálja. A dolgok változnak (...) az egészségügyben (...) Politikamentessé kell tennünk a kórházi kinevezéseket. Ez két dolgot jelent: egyrészt a kórházmenedzseri tisztség professzionalizálását, másrészt versenyvizsgák bevezetését ezekre az állásokra' - részletezte Rafila. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában